IMG4UP مقالات علمی
 
مقالات علمی
مقالات علمی و ورزشی و.....
 
 

اگرچه صدها فرمت برای فایلهای گرافیکی وجود دارد ولی مرورگرهای وب تنها از تعداد کمی از آنها پشتیبانی می کنند. این مقاله به بحث پیرامون فرمت های گوناگون فایلهای گرافیکی می پردازد که طراحان سایت از آنها استفاده می کنند و نیز موارد استفاده از آنها را بیان خواهد کرد.

فرمت فایلهای گرافیکی که توسط مرورگرهای مرسوم پشتیبانی می شوند شامل فرمت گرافیکی قابل تعویض (GIF)، گروه متخصصین عکاسی (JPEG)، گرافیک شبکه های قابل حرکت (PNG)، و گرافیکهای برداری می باشد. برخی از ویژگیهای این فرمت ها به قرار زیر می باشند:

  • شفافیت (Transparency) – این ویژگی به تصویر این امکان را می دهد تا درجه ای متغیر از ماتی را داشته باشد که از جامد تا شفافیت کامل (پشت تصویر کاملا قابل مشاهده است) متغیر است.
     
  • فشرده سازی – این ویژگی به تصویر این امکان را می دهد تا توسط الگوریتمهای ریاضی، که گروهی از پیکسلها را بعنوان یک آیتم قلمداد می کنند، در حجم کوچکتری ذخیره سازی شود.
     
  • چند خط در میان (Interlacing) - این ویژگی به تصویر این امکان را می دهد تا به این ترتیب بارگذاری شود که در ابتدا خصوص فرد کشیده شوند و سپس خطوط زوج. اینکار به کاربران و بینندگان این امکان را می دهد تا تصویر را زودتر از آنکه بارگذاری به اتمام برسد مشاهده نمایند.
     
  • انیمیشن – انیمیشن، با استفاده از یک سری از تصاویر ثابت و پشت سرهم حس حرکت را بوجود می آورد. Gif های متحرک، نه تنها نیاز به پلاگینی ندارند بلکه تقریبا قادرند با هر سخت افزار و دستگاهی کار کنند.
     
  • پیشرفت کننده (Progressive) – این ویژگی در بارکذاری تصاویر، پیزی شبیه به interlacing است به این ترتیب که قسمتهای مختلف تصویر بطور جداگانهبارگذاری می شوند ولی محدود به خطوط زوج و فرد نیستند. اینکار سبب می شود تا کاربر تصویر را زودتر از زمان بارگذاری آن مشاهده کند.
     

GIF

منشاء GIF به سال 1980 بر می گردد و در اویل دهه 90 میلادی بعنوان فرمتی مطلوب برای طراحی صفحات سایت توسط طراحان سایت مورد قبول قرار گرفت. فایلهای GIF، از الگوریتمی برای فشرده سازی استفاده می کند که حجم فایلها را برای بارگذاری سریع پایین نگه می دارد.

رنگها به 256 رنگ (8 بیت) محدود شده اند و ویژگیهای transparency و interlaced نیز پشتیبانی می شود. همچنین این امکان وجود دارد تا تصویری متحرک و انیمیشن دار با استفاده از این فرمتی تصویری ساخته شود. تمامی مرورگرها می توانند این فرمت را بطرز صحیحی نمایش دهند.

مزایای GIF:
  • بیشترین فرمت گرافیکی پیشتیبانی شده
  • دیاگرامها در این فرمت تصویری بهتر نشان داده می شوند.
  • Transparency در این فرمت پشتیبانی می شود.

JPEG

فایلهای JPEG فشرده سازی می شوند ولی از رنگهای حقیقی 24 بیتی پشتیبانی می کنند و برای عکاسانی کیفیت تصاویر برایشان اهمییت دارد مناسب تر هستند. JPEG از فرمت Progressive پشتیبانی می کند که این اجازه را می دهد تا تصویر با کیفیت بلافاصله بارگذاری شود درحالیکه مابقی المانها نیز در حال لود شدن می باشند.

مزیتهای JPEG:
  • حجم فشرده سازی بالا به معنای بارگذاری و دانلود سریعتر است.
  • تولید کیفیتی مطلوب برای عکاسان و نقشه های پیچیده.
  • پشتیبانی از رنگ 24 بیتی.

PNG

PNG نسبتا فرمت جدیدی است که بعنوان جایگزینی برای فایلهای GIF بوجود آمده است. PNG تا 24 بیت رنگ را پشتیبانی می کند و همچنین از transparency و interlacing نیز پشتیبانی می کند که می تواند متن توصیفی کوتاهی را نیز برای تصویر در خود نگهدارد تا موتورهای جسنجوگر از آن استفاده کنند.

متاسفانه اکثر مرورگرها از PNG پشتیبانی نمی کنند و آنهایی که از آن پشتیبانی می کنند هنوز از همه ویژگیهای آن پشتیبانی نمی کنند. ولی در آینده این موضوع تغییر خواهد کرد.

مزایای PNG:
  • غلبه بر محدودیتهای 8 بیت رنگ GIF
  • امکان قراردادن متن توصیفی در تصویر برای استفاده در موتورهای جسنجوگر
  • پشتیبانی از transparency
  • دیاگرامها در این فرمت، بهتر از فرمت JPEG نمایش داده می شوند.

تصاویر برداری

اکثر تصاویر وب، تصاویری رستر شده یا بیت مپ هستند که از شبکه ای از پیکسلهای رنگی تشکیل شده اند. نقشه ها و نقاشی ها می بایست توسط بردارها ترسیم شوند که از توصیفات ریاضی برای هر المان تشکیل شده است و خطوط و رنگهای تصویر را شکل می دهند. تصاویر برداری با کمک برنامه های برداری نظیر Adobe Illustrator و Macromedia Freehand ساخته می شوند و یکی از انتخابهای طراحان در ترسیم نقشه ها و نقوش می باشند. تصاویر برداری می بایست به یکی از فرمتهای GIF، JPEG یا PNG تبدیل شوند تا در صفحات وب بتوان از آنها استفاده کرد.

از چه فرمتی می بایست استفاده کرد؟

یک طراح سایت می تواند یا از فرمت GIF و یا از فرمت JPEG برای اکثر مقاصد خود استفاده نماید. ولی از آنجاییکه حجم فایلهای GIF معمولا کوچکتر از حجم فایلهای JPEG است، بنابراین اکثر طراحان سایت از فرمت GIF برای بک گراندها، فریم ها، و باکسها و دیگر المانهای گرافیکی استفاده می کنند که در فرمت 8 بیتی مطلوب می باشند.

اکثر طراحان از فرمت JPEG برای عکسها و نقاشی ها استفاده می کنند که فشرده سازی زیاد برکیفیت تصاویر تاثیر گذار نباشد.

با افزایش بیشتر پشتیبانی از این فرمت تصویری توسط اکثر مرورگرها، به احتمال زیاد این فرمت، جایگزینی برای فرمت GIF برای المانهای غیر از عکس در صفحات سایت خواهد بود ولی در هر صورت، GIF، همچنان برای تولید انیمیشن مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

جمله آخر

GIF و JPEG بطور جهانی پشتیبانی می شوند و انتخاب طراحان سایت در استفاده از آنها، توسط المانهای گرافیکی مورد استفاده مشخص می شود.


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 1 مرداد 1391برچسب:فرمت های گرافیکی,عکس,عکس طبیعت,عکس منظره , :: 20:24 :: توسط : علیرضا

بهینه سازی تصاویر، برای بارگذاری سریع صفحات سایت در کوتاه ترین زمان ممکن ضروری است. زمان بارگذاری کوتاه، نیازمند فایلهایی با حجم کم است. این مقاله روشهای مورد استفاده در بهینه سازی تصاویر را مورد بحث قرار می دهد.

در یک دنیای ایده آل، طراح سایت می تواند از با کیفیت ترین تصاویر استفاده کند و صفحه را ایجاد کند که در چشم به هم زدنی باز شود. بارگذاری سریع نیازمند آن است که حجم فایلها برای تصاویر تا حد ممکن کوچک باشد. متاسفانه تعادلی میان کیفیت تصاویر و حجم فایلها وجود دارد.

مشهور است که کاربران اینترنتی جمعیتی از افراد بی صبر هستند. چنانچه سایتی بیش از حد زمان بارگذاری آن بطول بیانجامد، آنها بر روی دگمه برگشت کلیک کرده و از سایت شما خارج خواهند شد.

صفحه نمایش کامپیوتر می تواند تنها تصاویری با وضوح 72dpi (نقطه در اینچ) را نمایش دهد. در نتیجه اولین گام در بهینه سازی تصاویر، کاهش وضوح به 72 dpi است. تصاویر بزرگتر می توانند به قسمتهای کوچکتری تقسیم بندی شوند. هر قسمت، فایل کوچکی است که می تواند در کسر کوچکی از زمان لود شود.

اکثر فایلهای گرافیکی شامل اطلاعاتی در مورد پالت رنگ تصویر هستند. این اطلاعات معمولا برای نمایش در سایت مورد نیاز نمی باشد. بسیاری از برنامه های گرافیکی این قابلیت را دارند تا تصاویر را بتوان برای وب دخیره سازی نمود. "Save for the web" انتخابی است که کلیه اطلاعات غیر ضروری را از تصویر حذف می کند بدون آنکه بر کیفیت نهایی تصویر خدشه ای وارد شود.

روش دیگری که به ظاهر می تواند زمان بارگذاری را بالاتر برد، استفاده از ویژگی progressive برای تصاویر GIF، یا PNGهای interlaced است. هر دوی این ویژگیها این امکان را می دهند تا زمان بارگذاری صفحات به تدریج صورت گیرد و در ابتدا تصویری مات نمایش داده شود و سپس تصویری با وضوح بیشتر و شفاف تر. در حقیقت این تصاویر حتی چند ثانیه نیز کندتر از تصاویر معمولی بارگذاری می شوند ولی آنها برای بازدید کنندگان به نظر سریعتر هستند.

خصیصه طول و عرض IMG

تگ IMG به مرورگر وب می گوید تا مربعی با سایزی خاص را برای نگهداری گرافیک تولید کند. با اینکار مرورگر می تواند مابقی صفحه سایت را بارگذاری نماید در حالیکه تصویر در حال بارگذاری است. چنانچه طول و عرض تصویرمشخص نشود، مرورگر وب مجبور است تا زمانیکه تصویر بطور کامل بارگذاری نشده است، منتظر بماند و قسمتهای دیگر صفحه را بارگذاری نکند.

از چند تصویر می بایست استفاده کرد؟

برخی از طراحان سایت از تصاویر برای هر چیزی استفاده می کنند. درحالیکه اینکار می تواند بنظر مناسب باشد ولی قطعا زمان بارگذاری صفحات را بالاتر خواهد برد. سرعت صفحات وابسته به حجم خود فایل HTML و سایز تمامی فایلهای بکار رفته در آن است. تصاویر معمولا 50 درصد زمان بارگذاری را شامل می شوند.

استفاده از تصاویر کمتر، زمان بارگذاری را کمتر خواهد کرد باعث خواهد شد تا کاربران بی حوصله از سایت شما فرار نکنند.

کیفیت تصاویر

کیفیت تصاویر توسط وضوح، خلوص رنگ و جزییات تصویر مشخص می شود. از ویرایشگرهایی استفاده کنید که نویزها و دیگر خصیصه های ناخواسته را در تصویر حذف کنند. بیشتر ویرایشگرها به شما این امکان را می دهند تا برای افزایش دقت تصویر، قرمزی چشمها و لبه های تیز تصویر را اصلاح نمایید.

ویرایشگرهای حرفه ای نظیر Fireworks و Photoshop به شما امکان می دهند تا پیش زمینه و سطوح رنگ را تنظیم کنید و تقریبا هر کاری که دوست دارید با تصویر انجام دهید.

همچنین می توانید از یک تصویر کوچک شده روی سایت استفاده کنید تا لینکی به نسخه ای با کیفی تر و بزرگتر از همان عکس بدهد بطوریکه بازدید کننده بتواند آن را مشاهده کند.

چهارچوب بهینه سازی تصاویر

پیشنهادهای زیر به شما این امکان را می دهند تا تصاویرتان را برای بارگذاری سریع در سایت بهینه سازی کنید بدون آنکه بر کیفیت نهایی آنها تاثیری گذارد:
  • وضوح تصاویر را به 72 dpi کاهش دهید.
  • تصاویر متنی را به متن واقعی تبدیل کنید.
  • تصاویر را به اندازه ای که مورد نیاز است برش (crop) دهید.
  • عمق رنگ را درمواقعی که برای کیفیت مورد نیاز نیست کم کنید.
  • طول و عرض واقعی تصاویر را مشخص کنید.
  • در صورت لزوم از نسخه کوچک عکسها استفاده کنید.

جمله آخر

گرافیک می بایست مطالب سایت را برجسته کند بجز در مواردی معدودی که تصاویر شامل متن هستند. در هر دو صورت، شما نیاز دارید تا تصاویرتان و فایلهای گرافیکی را برای دانلود سریعتر بهینه سازی کنید تا بتوانند در سایت مورد استفاده قرار گیرند در غیر این صورت امکان از دست دادن بازدید کنندگان را خواهید داشت.
 


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 1 مرداد 1391برچسب:بهینه سازی تصاویر,عکس,عکس طبیعت,عکس منظره, :: 20:23 :: توسط : علیرضا
درباره وبلاگ
به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان فروشگاه لوکس خرید و آدرس loxkharid.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






Alternative content